Sep 9, 2010

Minnie

Moj pas je mali i sladak. Kao čigra je. Ponekad mi se čini kao da mogu razumeti šta želi da mi kaže; Voli rutinu i naše male, svakodnevne rituale; Kad bi mogla da govori, ja zamišljam da bi to izgledalo otprilike ovako:

Kad uđem u stan:

Stigla si! Stigla si! O najzad si stigla! Jupi! Jupi! O hvala bogu da si stigla, zašto te nije bilo tako dugo, gde si dosad pobogu, zašto si me ostavila, zašto si me ostavila, ok opraštam ti, podigni me, podigni me, mazi me, češkaj me, daj da te poljubim, još jednom, pa još jednom....Odmah ću ti doneti lopticu!!!! Jupi!

Kad dođem iz radnje:

Kesa?! Kesu si donela??! A-ha, nije prazna...Ček' da vidim sta ima u kesi...Da ne diram? A što da ne diram??!
Šta ima za klopu, šta ima za klopu, jesi li mi donela nešto, šta si mi donela, hm...ima l' nešto konkretno!? Nema, a? Mmmm... frižider, hm, može, pogledaj, podigni me da i ja vidim... Hmm.... Hoćeš se možda predomisliti i dati mi ono meso ili da ipak krenem s briketima???

Odlazim do svoje sobe...

Gde ćeš sad, tek si stigla, a? Gore, ok, 'ajde gore, idem i ja, a šta sad radiš, a je'l mogu i ja? Divno! Čarapeeee! Lu-di-lo!!! Vidi kako mogu da je zavitlam!! A?? Dobro, ako ne daš tu, uzeću drugu!! Zašto ne može?! Šta je sad, nećeš da se igraš? A što nećeš? A deka? Hoćeš da ti dovučem deku? Da ostavim? Zašto da ostavim?!? A što nećeš?
Znam! Hoćeš da izvučem pidžamu iz ormara! Ni to nećeš? Što da ne diram?? A što nećeš? Gde ćeš sad? Dole? Malopre si bila dole! Ali hajde, idem i ja dole...Ponekad te uopšte ne razumem, gore, pa dole...?!
Popodnevni odmor uz TV:

Šta ćemo sada raditi??? Trosed!!?! Diiivno! Svi na trosed!!! Što me guraš? Da siđem? Ja bih gore!! Ne razumem?! Ne mogu da se smirim, hajde da se igramo, hajde da se igramo! Znam!! Doneću ti kost! Baci mi kost, a ja ću ti vratiti, hajde, hajde!!! Hm!? Nećeš kost??? Gle' kako ja sama sebi bacam kost!! Hm? Zar nije cool?! Dosadna? Šta je to "dosadna"??!
Neka klopa?

Pseći lavež i slika psa na TV-u:
(bez šale - ona VIDI I ČUJE pse na TV-u i onda "poludi"! :))

Mf...mf...Ček' da čujem, Ček' da čujem...Čujem nešto...Pas!!! Gde je pas?! Gde je pas, čujem psa! Gde je? Gde je? Gle'! U kutiji! U kutiji je pas! Pogledajte!!!! Ček' da vidim, ček' da vidim, gle, pas je u kutiji, pogledajte pas je u kutiji, pogledajte, pogledajte!!! Što da ćutim??? Zar ne razumete šta je sad rekao??? Gle, eno ga opet!!! Hajde dobro, ćutaću...Ništa ne shvatate...
E, a da se igramo???

Ulazim u kupatilo:

Ideš negde? Gde ćeš sad?? Igraćemo se??! Hajde da se igramo! Hajde, hajde!
Gde ćeš? Hm? Hm? Opet ćeš da se zatvoriš? Mogu i ja? Mogu li? A što ne mogu?! Ok, čekam te ispred! Jeee, izašla si, izašla si!!! I šta ćemo sada raditi?? Kost? Čarapa? Klopa? Šetnja?

Šetnja:

JEEEEEEEEEEEE, zvecka povodnik! Uraa ,uraa, uraaa, idem napolje, idem napolje, ček' da kažem komšijama, ček' da kažem komšijama, idem napolje, jeeeeeeeeee, idem napolje!!! Otvaraj vrata, brzo, brzo, otvaraj, idem napolje, idem napolje, jeeeeeeeee!!! Zovi lift, zovi lift!!! Grebaću po vratima, brže će se otvoriti!!!!

Brzo do grma...samo sekund.....ovde ću.......i ovde ću malo........ček' da pomirišem, da vidim ko je prošao ovuda, čekaj, pa čekaj malo....ha, znam, to je pekinezer od prekoputa....hm........a ovo je dogo sa štrafte; Kad pre izađe!? Ne vuci me, moram da pronjušim, to je jače od mene...momenat samo...

Eno je pudla, eno je pudla!! Eno je mrska pudla!! Skloni se!! Skloni se sa staze!!! To je moja staza! Moja staza, moja staza!!!!To je moja staza!!! Moja staza....moja staza......mf...
Mf, mf..I ne prilazi više!!! Sređeno. A? Šta kažeš? Jesi' ponosna na mene??
Spavanje:
Idemo? Ležemo? Hm? Hoćeš se sad skrasiti da mogu i ja da legnem? Gde ćeš sad? Zašto sad tu sediš? Unutra, napolje, unutra , napolje...Šta ti je?? Dokle više??? I utišaj TV...spava mi se...

5 comments:

Miljana Mladenovic said...

Da li su te zvali Dulitl? Ako nisu, posle ovog bi mogli komotno... Kad bi smo se svi bolje razumeli sa životinjama, razumeli bi se i sa drugim ljudima...

Moj tzv. život said...

hvala što si me nasmejala! :))

Sugar Kane said...

Hahahah, genijalno...

"grabaću po vratima, brže će se otvoriti"

Umirem od smeha, a tačno je tako :)

Moj tzv. život said...

hahha, jel'da da jeste?! svi to rade!! :))

Retka Zverka said...

Divno, životinje su genijalci. :)