Oct 13, 2010

Naši momci...

Videla sam vremenom, na raznim blogovima odlične definicije i kategorizacije momaka sa našeg podneblja. Svi koje sam pročitala su beskrajno duhoviti; Najiscrpniji je onaj koji sam videla ovde.. I dobila inspiraciju :)
Bili su, dakle i ovakvi  i onakvi, naročito dok su lomili oko vas, odnosno nas, dok su se dokazivali i prosipali više ili manje šarma u zavisnosti od (raznih) kapaciteta; Ali najiskreniji su bili, doduše bez namere, kad su bili ostavljeni ili slutili da im ističe rok u vezi. Onda su pokazivali pravo lice; Naravno, ovo je bilo poprilično davno; Možda se do danas nešto i promenilo...;)

Dasa
Najkorektniji je verovatno ovaj, stabilni tip muškarca, koji sa toliko otmenosti i urođenog dostojanstva prihvata činjenice, da vam prosto bude žao što ste mu namenili korpu. O njemu posle raskida još dugo razmišljate i gotovo da sumnjate u ispravnost sopstvene odluke o tome. Nije li ga možda ipak trebalo zadržati?! On uvek ostaje u lepoj uspomeni i rado ga se sećate i navodite za primer, a kada se sretnete pričate civilizovano, ili se samo kulturno javite u prolazu.
Kvaka 22: Kad ostavljate DASU, (tja, mladost-ludost) mislite da će ih biti uvek u izobilju, ali, c, ne pojave se više.
Entuzijasta
Njemu ne smeta što raskidate, on ostaje u vezi. U stanju je da voli za oboje, tako da se naizgled još jedno izvesno vreme ništa ne menja sve dok entuzijasta ne iscrpi svoju zalihu ljubavi. Pošto se ljubav hrani ljubavlju, a on nema odakle da je nadoknadi, spontano se ugasi i veza. On se nikad ne ljuti, samo vas pusti niz vetar, ponekad čak i sa dobronamernim savetima. To su obično nežni, srdačni i optimistični momci, s kojima se na kraju kao i tokom veze lako dogovorate o svemu. Ponekad mogu biti i malo površni. S njim se takođe pozdravljate i javljate na ulici i gde god se sretnete.
Ožalošćeni paćenik
....je bio tužan i u vezi. Tužan je od kako se rodio.Uvek nezadovoljan, deprimiran i ovisan. Njemu naravno treba stalna briga i pažnja i uvek dovoljno vas. Zapravo stalno. Njemu u stvari treba mama. Pošto to zna da udavi, a niste ga ni rodili, nije ni čudo što ga treba posaditi ispred sebe i objasniti mu neke stvari. Ožalošćenog je teško ostaviti. Ne samo zbog njegove tuge, već i zato što izaziva osećanje krivice. To je proces koji ponekad zna da traje veoma dugo. najbolje je da se odmah preseče, da mu skratite muke, jer čim mu saopštite žalosnu vest počeće mu proces iscelenja. Zavisi od tipa, da li je labilniji ili stabilniji, posle raskida može da se javlja ili da se ne javlja. Uglavnom pozdrav cedi kroz zube i ne gleda u oči. S njim nikada ne ostajete prijatelji, a i kako bi kad ste peta po redu koja mu je upropastila život...
Maliciozni osvetnik
Takvi uvek smatraju da su dali više i sve stavljaju na tas, pa i raskid.  Ako je inteligentniji, za kraj će vam spremiti veoma pogana iznenađenja i emotivne ucene. Stalno će vaditi iz naftalina zajedničke fotografije i uspomene, citiraće i podsećaće vas na zakletve ljubavi koje ste nekad u zanosu delili i pozivaće se na njih kao da ste mu se obećali do kraja života, odn. bar do dana kad on poželi da ode; Iznosiće sav zajednički, a naročito vaš prljav veš (pričaće npr. kako hrčete ili će u javnost izneti najstupidniji od vaših životnih snova nesmotreno ispričanih u časovima intime s osvetnikom) u javnost i među prijatelje ne bi li vas na svaki način diskreditovao i kompromitovao. Taman posla da će vam se javiti. Samo ako vas vidi sa sledećim momkom. a onda će i da vam namigne, ne bi li vas uvalio u govna.
Sujetni osvetnik
Ako je vulgarniji, neće prezati da preti, a može postati i agresivan. Ekstremno je opasan jer ne podnosi poraz. A poraz je sve o čemu on lično nije odlučio. Smatra da samo on ima pravo da nekog ostavlja. Ne ustručava se da u fazi raskida kontaktira prijatelje, pa čak i vaše bližnje i da vas oserava. Povremeno će do vas stizati razne glasine o vašim lošim osobinama i karakteru, čak i posle mnogo godina.On ne bira reči i u stanju je da vas izvređa na sred ulice ili gde god se zateknete. Ne daj Bože ako ga ostavljate zbog drugog momka. Bolje da se privremeno preselite kod tetke u inostranstvo. Najbolje je da mu kao razlog raskida navedete da ga niste vredni. Možda baš i neće to da popase, ali biće malo lakše. Osvetnik nikad ne oprašta. Njega je bolje da izbegavate i ne sretnete nikad, jer mu aktivirate čeonu žilu kad god vas vidi. On se nikad neće javiti i od vas će uvek prezrivo okrenuti glavu.

5 comments:

Retka Zverka said...

E, jesi me nasmejala. :)) Nego, ono oko tipa dasa, pa malo se promenilo, sad su sve bliži kategoriji fosilnih ostataka. :) Entuzijasti - oduvek me je fascinirala njihova odluka da vole jer vole da vole. Ožalošćeni paćenici - lele, al' su se tak'i namnožili i ima ih sve više. A o ovim osvetnicima, šta reći, nezgodna je stvar što ima sve više i takvih patoloških tipova, bilo da se radi o zlobnicima, te prikrivenim sadistima, bilo o ovima što nema te osvete kojom mogu da na'rane svoj napumpani ego.

Moj tzv. život said...

:) drago mi je da sam te nasmejala - to je lekovito! hahah :) znači promenila se situacija!? Eh, srećno...

Retka Zverka said...

Yes, vala promenila se. Otišla persona non grata u druge čitalačke pohode. Što je meni vrlo drago. :)

sretno dijete said...

Jao zene, opasne ste. Naletih na tekst tvoj u beskraju cybera, pa rekoh da ostavim komentar kratak. Nagrizena je sujeta moja, ali osvetnik nisam...:)

pozdrav topli sa obale Pacifica
SD

Moj tzv. život said...

:)) Ima i podgrupa...Time ću se pozabaviti kasnije :))